Składniki:
Omlet:
3 jajka
2 łyżki mleka
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka klarowanego masła
Caprese:
1 dojrzały pomidor (u mnie malinowy)
1 kula mozzarelli
listki bazylii
2 łyżeczki dobrej oliwy z oliwek
Jajka rozkłócić w misce z mlekiem i solą. Masło rozpuścić na patelni. Na dobrze rozgrzane masło wlać masę jajeczną i nakryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia. Omlet przełożyć na drugą stronę pomagając sobie talerzem lub dwoma łopatkami, chwilę podsmażyć. Przełożyć na wygrzany talerz. Na połówkę omleta położyć pokrojone na plastry mozzarellę, pomidora i listki bazylii. Polać oliwą i złożyć na pół. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)