Składniki:
1/4 młodej białej kapusty
1 średnia marchew
1 mała cebula
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Dressing:
6 łyżek oleju
2 łyżeczki octu jabłkowego
3 łyżeczki cukru pudru
1 1/2 łyżeczki musztardy stołowej
1 ząbek czosnku
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Do oleju dodać ocet, musztardę, cukier puder, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Składniki dressingu dokładnie połączyć. Dressingiem polać surówkę, wymieszać i odstawić do przegryzienia na minimum godzinę. Smacznego!
pięknie wygląda ta surówka, też taką robię, post dodam do zakładek aby wypróbować Twój Dressing
OdpowiedzUsuńsuróweczka jest wspaniała. i smakowicie wygląda. zrobiła taką w domu i wszystkim smakowało. dziękuję :)
OdpowiedzUsuń