Składniki:
500 g mięsa wieprzowego (np. łopatka)
1-2 łyżki zimnej wody
1 łyżka ziół prowansalskich
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
2 łyżki mąki pszennej
2 średnie cebule
2 łyżki oleju
Mięso zmielić na grubych oczkach. Dodać zimną wodę, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wyrobić na gładką masę do czasu, aż mięso będzie odchodzić od ręki. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej. Na oleju zrumienić cebulę. Z mięsa formować kotlety, obtaczać je w mące i smażyć na oleju z obu stron do miękkości. Smacznego!
jak widać i tak można:)
OdpowiedzUsuńbaaardzo smakowite
nieźle! bez bułki i jajka to świetna sprawa!
OdpowiedzUsuń