Jeśli zostanie wam pieczona pierś z kurczaka z niedzielnego obiadu proponuję wykorzystać ją do przygotowania tej przepysznej sałatki. Wystarczy dorzucić kilka dodatków, które najczęściej są pod ręką i delektować się jej wybornym smakiem.
Składniki:
1 podwójna pieczona pierś z kurczaka
4 łodygi selera naciowego
1 puszka kukurydzy konserwowej (285g po odsączeniu)
3 jajka na twardo
1/4 pora
2 łyżki majonezu
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w półplasterki. Upieczone piersi z kurczaka i seler kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schładzamy. Smacznego!
Jadłam niedawno, baaaardzo dobra ,inna niż wszystkie, super,polecam
OdpowiedzUsuńmam pytanko ,czy seler ma być surowy?
OdpowiedzUsuńTak, do tej sałatki dodaję surowy seler naciowy.
UsuńRobiłam tą sałatkę, jest rewelacyjna i uzależniająca :-), zapraszam do siebie Magdalena, pozdrawiam serdecznie http://zakatekrozkoszy.blox.pl/html
OdpowiedzUsuń